Șeful FRF despre Euro 2020

România trebuie să fie permanent pregătită să aplice pentru organizarea de evenimente majore, pentru că acestea pot fi adevărați stimuli pentru dezvoltare și integrare mentalitară


Distribuie articolul
În data de 19 septembrie 2014, Comitetul Executiv al UEFA a ales Bucureștiul pentru găzduirea a patru partide din cadrul EURO 2020. Cum ar trebui să primească fanii fotbalului românesc dar și internațional această veste?

Răzvan Burleanu: În primul rând, pentru România, posibilitatea de a fi printre organizatorii EURO 2020 este o șansă extraordinară. Aș veni în completarea întrebării dumneavoastră și aș nuanțaspunând că această reușită nu îi privește doar pe fanii fotbalului, ci pe români în general. De ce? Pentru că un astfel de eveniment trebuie privit dintr-o perspectivă strategică: este un prilej care poate genera dezvoltare pe foarte multe paliere sociale. Și aici aș detalia puțin.

Din punct de vedere sportiv, organizarea EURO 2020 va contribui enorm la consolidarea planului național de dezvoltare a fotbalului românesc pentru că ne setează niște ținte foarte clare. Mă refer la faptul că, în calitate de organizatori, vom putea face ca meciurile României să se dispute pe Arena Națională. Prin urmare, calificarea echipei naționale la EURO 2020 va fi un imperativ absolut. Deci, avem obligația ca în toți anii ce vor veni să creștem calitatea fotbalului prin programele de cultivare a tinerelor talente, să ne sporim șansele și determinarea de a intra în plutonul de elită al Europei încă din 2016.

De asemenea, perspectiva organizării unui eveniment sportiv de o asemenea anvergură va crește exponențial vizibilitatea fotbalului în România. Este un lucru important, pentru că vrem să readucem acest sport cât mai aproape de conștiința oamenilor, să-l reașezăm în preocupările copiilor noștri. (Patrice Podină)

Citiți articolul integral în varianta print a revistei.
Distribuie articolul

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

*

Edițiile Sinteza
x
Aboneaza-te