Innovation Science Cafe. Model de bune practici privind implicarea corporațiilor în dezvoltarea unor proiecte universitare


Distribuie articolul

Innovation Science Cafe

Universitatea „Babeș-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca a semnat un protocol de colaborare cu reprezentanți de prim rang ai mediului de afaceri din Germania, un protocol de colaborare privind finanțarea unor programe de studii și dezvoltarea parteneriatelor de predare.

Potrivit universității clujene, companiile MHP Consulting Romania (MHP Romania), Porsche AG și NTT Data Romania au decis să extindă protocolul privind finanțarea unor programe de studii și dezvoltarea parteneriatelor de predare, internship și practică dedicate studenților.

La ceremonia de semnare a protocolului au participat, printre alții, rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, prorectorul UBB pentru linia germană de studii, conf. univ. dr. Christian Săcărea, decanii facultăților de Matematică și Informatică ai UBB, ambasadorul Republicii Germania în România, Peer Gebauer, Bernd Otto Hörmann – CEO MHP Consulting Romania, Monica Potop – CFO MHP Consulting Romania, Maria Metz – CEO NTT Data, Marc Zimmermann – CFO al MHP A Porsche Company, Oliver Oswald – coordonatorul Departamentului pentru Relații internaționale al MHP A Porsche Company.

„Noul protocol duce la un nivel superior acordul de sponsorizare a specializării Informatică în limba germană, nivel licență și master, Sisteme Informatice Avansate: proiectare, modelare, dezvoltare, documentul fiind prelungit și completat cu o perspectivă multidisciplinară care cuprinde, alături de domeniile abordate până acum, și domeniul managementului afacerilor. Noua abordare va fi una multidisciplinară, iar inițiatorii își propun să ofere studenților facultăților implicate, Facultatea de Matematică și Informatică și Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, atât aptitudinile tehnice, cât și abilitățile manageriale necesare pentru a coordona proiecte inovative în industria IT”, mai transmit reprezentanții UBB.

În virtutea acestui protocol, studenții liniei germane de studii, dar și alte categorii de studenți și experți, care doresc să implementeze proiecte de top, să intre în legătură cu reprezentanți ai mediului de afaceri, să-și constituie propriile rețele de cercetare au, începând de miercuri, un spațiu special creat pentru ei. Este vorba despre „Innovation Science Cafe”, care fost deschis în NTT Tower 2, în urma colaborării UBB cu partenerii reprezentativi ai mediului de afaceri german în România.

Distribuie articolul

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

*

Edițiile Sinteza
x
Aboneaza-te