Indestructibil


Distribuie articolul

“Când viața îți dă lămâi, apucă-te de făcut limonadă” este o parafrază după un original pierdut în negura istoriei, lucru care însă nu îi știrbește din valabilitate, ci dimpotrivă. Iar Alessandro Zanardi face, de departe, una dintre cele mai bune limonade

„Mind over matter! I don’t mind and you don’t matter!” –  este sloganul preferat al sergenților responsabili cu instructajul bobocilor din Legiunea Străină. Răcnite către noii recruți, aceste vorbe sunt preambulul unei perioade grele pentru cei care vor să devină soldați de elită, cei mai buni dintre cei buni. Însă tonul și privirea aspră a instructorilor nu alterează cu nimic adevărul care se ascunde în spatele cuvintelor, mintea guvernează trupul și nu invers.

Alex nu e singurul erou, lumea e plină de ei.

Alex nu e singurul erou, lumea e plină de ei.

Minte sau inteligență? Voință sau spirit? Oricum i-ai spune, concluzia este aceeași: dacă vrei ceva cu adevărat, atunci poți. Poveștile inspirationale ale celor care au reușit să-și facă limonade delicioase din tonele de lămâi pe care destinul le-a aruncat în viața lor sunt nenumărate. Unele stau ascunse, în inimile celor care le-au trăit, altele ies pe scena publică, în lumina reflectoarelor, primind aplauze și respectul cuvenit din partea spectatorilor.

Povestea lui Alessandro Zanardi este greu de catalogat. Pe de o parte, faptul că Alex și-a pierdut ambele picioare într-un accident în timpul unei curse de monoposturi poate fi perceput ca un ghinion teribil. Însă exact acest lucru l-a și transformat în atletul și omul de succes care este astăzi. Greu de decis dacă paharul este pe jumătate gol sau pe jumătate plin. Dar să începem cu… începutul.

Citiți articolul integral în varianta print a revistei.
Distribuie articolul

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

*

Edițiile Sinteza
x
Aboneaza-te