Ce băutură preferaţi?


Distribuie articolul

În urma unui sondaj efectuat de travel.cnn.com, oamenii au votat băutura pe care o preferă cel mai mult. Fie că e vorba de vin sau suc, cafea sau whisky, ciocolată caldă sau mojito s-a întocmit un „Top 50” care reflectă gusturile oamenilor de pe această planetă.

Locul 50 – Lassi Mango, India
Băutură iubită în India pentru răcoarea şi prospeţimea pe care le oferă în zilele toride. Mango, iaurt, lapte şi câteva condimente, precum menta sau chimenul, amestecate cu puţină gheaţă (dacă este), oferă o băutură indiană divină care te apropie de tărâmul zeilor.

Locul 49 – Red Bull, Austria
Cine a consumat o cutie de Red Bull simte că prinde aripi de vultur. Cu o explozie de arome pe bază de cafeină şi taurină, servită rece, Red Bull a devenit băutura energizantă a mileniului. Unii medici şi-au exprimat îngrijorarea faţă de efectele consumului acestei băuturi.

Locul 48 – Yakult, Japonia
Este un iaurt tradiţional japonez, obţinut prin fermentarea laptelui cu probiotice (culturi de microorganisme vii). Cu toate beneficiile arhicunoscute aduse organismului de iaurt, România ocupă ultimul loc la nivel european din punct de vedere al consumului.

9

Locul 47 – Guinness, Irlanda
,,După muncă e timpul de o bere Guinness” este sloganul cu care se mândresc toţi irlandezii. Primul export de bere a avut loc în anul 1769. Astăzi, berea Guinness este savurată în 150 de țări din întreaga lume. Peste 10 milioane de halbe de bere Guiness sunt băute zilnic.

Locul 46 – Pina Colada, Puerto Rico      
Vestitul cocktail obţinut dintr-o combinaţie de sirop de cocos, suc de ananas şi rom alb vă trimite direct într-un hamac ce se leagănă pe o insulă, la umbra palmierilor din Caraibe, unde exoticele fete abia aşteaptă să vă servească… Pina Colada.

Locul 45 – Cendol, Indonezia   
Este cel mai iubit desert din cel mai mare arhipelag din lume. Cendol este un amestec de făină de orez, zahăr de palmier, sare, lapte de cocos, tapioca, frunze pandan şi cuburi de gheaţă zdrobite. Acest desert minunat se servește şi în Vietnam, Thailanda, Singapore şi Malaezia.

Locul 44 – Sujeonggwa, Coreea 
Obţinut din curmale uscate, scorţişoară, ghimbir, piper şi zahăr brun, sujeonggwa este o băutură tradițională coreeană, consumată, de obicei, ca desert. Se serveşte rece în zilele călduroase şi caldă în zilele friguroase. Parfumată și seducătoare, oferă o linişte inexplicabilă.

Citiți articolul integral în ediția print.
Distribuie articolul

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

*

Edițiile Sinteza
x
Aboneaza-te